Marokko

Marokko is sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming. Steeds meer mensen laten de bekende klassieke Europese vakantiebestemmingen achter zich en kiezen voor een vakantie in noordelijk Afrika. Dat is veelal een bewuste keuze. Neem nu bijvoorbeeld Marokko. Dit vakantieland beschikt over een toeristische infrastructuur die door de jaren heen aanzienlijk is uitgebreid en gemoderniseerd. U kunt er tegenwoordig dan ook als gast gebruik maken van prachtige accommodaties met een moderne en luxueuze infrastructuur die niet hoeft onder te doen voor de betere Europese vakantiebestemmingen. Ook de kostprijs van een vakantie in Marokko is interessant. Niet alleen zijn er erg veel goedkope hotels te vinden, ook goedkoop vliegen naar Marokko is perfect mogelijk. Wilt u een vlucht boeken? We vertellen er u graag alles over in dit artikel.

Toeristische plaatsen in Marokko

goedkoop vliegen naar MarokkoIndien u naar Marokko wil vliegen zult u uiteraard graag willen weten welke de meest toeristische plaatsen van het land zijn. In eerste instantie is er natuurlijk Marrakesh. De rode stad is de tweede grootste van Marokko en is misschien zelfs nog bekender dan diens hoofdstad. Ieder jaar opnieuw kiezen veel mensen er voor om goedkoop naar Menara International Airport te vliegen. Deze luchthaven beschikt over uitstekende Europese verbindingen, maar biedt daarnaast eveneens binnenlandse vluchten aan naar bijvoorbeeld het eveneens zeer toeristische en bekende Casablanca. Hier vliegt u op de eveneens Internationale luchthaven Mohammed V. Vanuit tal van Europese bestemmingen is het overigens zonder probleem mogelijk om rechtstreeks een vlucht te boeken naar deze luchthaven. Andere toeristische plaatsen zijn met name Nador, Tanger, Rabat (de hoofdstad) en Agadir. Deze laatste staat vooral bekend als badplaats. Er zijn dan ook heel veel mooie resorts terug te vinden. Vakantiegangers kunnen er voor hun vakantie naar Agadir trouwens voor kiezen om rechtstreeks naar de luchthaven Al Massira Airport te vliegen.

Interessante bezienswaardigheden Marokko

Nu u weet dat het mogelijk is om goedkoop naar Marokko te vliegen en nu u op de hoogte bent van de belangrijkste toeristische steden kan het geen kwaad om even verder in te gaan op de bezienswaardigheden die hier terug te vinden zijn. Het spreekt voor zich dat met name Marrakesh eigenlijk gewoon één grote bezienswaardigheid op zich is. De rode stad nodigt toeristen uit om in te verdwalen met z’n vele stegen, de drukke pleinen en de markten die zo lijken weggeplukt uit duizend en één nacht. Casablanca is dan weer een stad die rijkdom uitstraalt. Veel mensen worden tot deze stad aangetrokken omwille van de romantische sfeer die er hangt. Cultuurliefhebbers kunnen er echter eveneens hun hart ophalen. De Hassan II moskee is bijvoorbeeld net als de Ville Nouvelle misschien wel één van de mooiste bezienswaardigheden die Marokko te bieden heeft. Ook een bezoek aan het Park van de Arabische Liga mag echter niet ontbreken op uw verlanglijstje. Bent u nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Vlieg dan goedkoop naar Marokko en laat u verrassen door de veelzijdigheid van deze vakantiebestemming.