Hongarije

We trappen een open deur in door te stellen dat de ene Europese vakantiebestemming al wat goedkoper is dan de andere. Wanneer u een vakantie boekt zijn er heel veel verschillende factoren die een rechtstreekse invloed kunnen hebben op de kostprijs van uw vakantie. Dan denken we natuurlijk aan de accommodatie, maar ook aan zaken zoals uw vliegticket en het transport ter plaatse. Het is in de praktijk vaak niet eenvoudig om te besparen op uw boeking, althans niet wanneer u niet weet hoe u dat precies kunt doen. Goedkoop vliegen naar Hongarije is echter zonder al teveel problemen mogelijk. Hongarije is niet meteen één van de populairste vakantielanden van Europa en dat zorgt sowieso voor lagere kosten in vergelijking met landen als bijvoorbeeld Frankrijk en Italië. Wilt u toch graag uw vakantie doorbrengen in Hongarije? Aarzel dan niet langer en lees snel dit artikel. We vertellen u graag alles over hoe goedkoop naar Hongarije te vliegen.

Goedkoop naar Hongaarse luchthavens vliegen

goedkoop vliegen naar HongarijeHongarije is geen bijzonder groot land en telt dan ook slechts een beperkt aantal luchthavens. Dat is vervelend omdat de onderlinge concurrentie tussen de luchthavens op die manier relatief beperkt wordt gehouden. De belangrijkste luchthaven van het land is uiteraard de internationale luchthaven van de hoofdstad, namelijk Boedapest-Ferihegy. Deze luchthaven krijgt zo’n acht miljoen passagiers per jaar te verwerken die allemaal uit verschillende uithoeken van de wereld afkomstig zijn. Opmerkelijk is vooral dat niet alleen gewone luchtvaartmaatschappijen de luchthaven graag aandoen, maar ook de zogenaamde low cost carriers er alles aan doen om voet aan de grond te krijgen op de luchthaven van Boedapest. Dat is wel interessant omdat de tarieven van de vliegtickets op die manier toch enigszins onder druk komen te staan. Tel daarbij op dat Hongarije sowieso geen duur land is en u weet dat u naar Boedapest kunt vliegen voor een zeer degelijke kostprijs. Uiteraard kunt u er ook nog voor kiezen om te vliegen op de luchthaven van Debrecen en Hévíz-Balaton Airport (Hévíz).

Waarom een citytrip naar Hongarije boeken?

Reizigers die eenmaal in Hongarije zijn geweest en dan vooral in met name Boedapest zijn het er over eens dat een citytrip beslist de moeite waard is. De Hongaarse hoofdstad kent dan ook net als enkele andere steden behoorlijk veel verrassende bezienswaardigheden. We denken hierbij bijvoorbeeld aan het Balatonmeer, maar ook aan het Hongaars parlementsgebouw, de Burcht van Boeda, de Kettingbrug en uiteraard mogen ook de bekende Matthiaskerk en het Vissersbastion niet op uw verlanglijstje ontbreken. Al deze bezienswaardigheden zorgen er voor dat u er perfect een weekendje kunt vertoeven zonder u ook maar één ogenblik te vervelen. Tel daar de uitgebreide toeristische infrastructuur bij op net als de mogelijkheid om erg goedkoop naar Hongarije te vliegen en u beschikt over meer dan voldoende goede redenen om een vakantie naar dit land te boeken.